Începe postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

De Oana Savin, pe
Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt cinstiți de Biserica Ortodoxă printr-o perioadă de post specială, care începe de luni, 4 iunie, imediat după Duminica Tuturor Sfinților, până la data lor de prăznuire, 29 iunie.

Postul Sfinților Apostoli sau cum este cunoscut în popor, Postul Sîmpetrului, este unul din cele patru posturi de peste an, iar durata sa este în funcție de duminica tuturor sfinților.

Citește și: Este laptele praf de post? Vezi cum se obține acest produs

Postul Sfinților Apostoli are o durată variabilă, în funcție de data variabilă a Paștilor. Postul începe lunea, după Duminica Tuturor Sfinţilor şi ţine până în ziua de 29 iunie.

Sfântul Luca împarte cartea Faptele Apostolilor în funcţie de personalităţile şi de contribuţia marilor Apostoli Petru şi Pavel, cei doi stâlpi ai Bisericii Creştine care au propovăduit, prin lucrarea lor misionară, învăţătura lui Hristos în lume.

Sfântul Apostol Petru a propovăduit Evanghelia în Ierusalim, în Iudeea şi în Antiohia, unde membrii Bisericii s-au numit pentru prima dată creştini. Apoi în Pont, Galatia, Capadocia, Asia Mică, Bitinia. Conform tradiţiei, Petru a ajuns la Roma, unde a format Biserica de acolo. Sfântul Apostol Petru a sfârşit muceniceşte în capitala Imperiului Roman, fiind răstignit cu capul în jos în timpul lui Nero, la 29 iunie, anul 67. Pe locul unde a fost răstignit Sfântul Petru se află astăzi Bazilica San Pietro din Vatican.

Citește și: Postul, prilej de detoxifiere: ce trebuie să consumi şi ce trebuie să eviţi

Sfântul Apostol Pavel, spre deosebire de Petru, care a făcut parte din cei care au petrecut alături de Mântuitorul, s-a adăugat cetei apostolilor în chip minunat după Înălţarea Domnului la cer şi Pogorârea Duhului Sfânt.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter