Medici: Copiii cu vârste mici nu ar trebui să poarte măști împotriva COVID-19

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 20 mai 2020, 13:40

În contextul stării de alertă în care ne aflăm, când purtarea unei măști de protecție împotriva noului coronavirus a devenit obligatorie, mulți părinți se întreabă dacă este bine pentru un copil să poarte un astfel de echipament.

Medicii sunt de părere că măștile le pot face rău copiilor cu vârste mai mici de doi ani sau celor cu probleme de sănătate.

Citeşte şi: Dr. Adina Alberts: Pericolul purtării măștilor împotriva COVID-19 pentru un timp îndelungat

„Nu este indicată masca la copilul cu vârstă mai mică de doi ani sau la persoanele cu handicap neuro-moror sau cognitiv sau care sunt inconștiente, întrucât acestea ar putea să evolueze către sufocare. Nu trebuie să speriem părinții că un copil de cinci ani care merge la grădiniță are vreun risc de a se suforca cu masca”, a explicat dr. Mihai Craiu, medic pediatru, potrivit Antena 3.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, consideră că micuții nu trebuie să înțeleg mai greu rolul acestor echipamente de protecție.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. 

„Mi-e foarte greu să spun dacă cei mici trebuie să poarte mască pentru că un copil înțelege foarte greu rolul măștii. În joc, copilul poate să-și scoată masca, să o poarte inadecvat. De curând am întrebat cum se desfășoară activitatea în Elveția, unde s-au deschis școlile. Acolo s-au luat măsuri pentru reducerea numărului de copii, nu se utilizează masca, copiii se spală în fiecare pauză, la intrarea și ieșirea din clasă, păstrează distanța între ei la ore. Trebuie să fim realiști și să nu inventăm modele comportamentale inaplicabile”, a spus dr Alexandru Rafila, la Digi24.

sursa foto -123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter