Monica Pop, despre măsurarea temperaturii la intrarea în magazine: „Este o jignire”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 20 mai 2020, 13:02
Medicul oftalmolog Monica Pop s-a arătat deranjată de măsura care prevede măsurarea temperaturii corporale la intrarea în magazine și instituții. Potrivit acesteia, este vorba de o măsură anormală și jignitoare, care nu trebuie făcută fără acordul pacientului.

„În mod normal, nu ai voie să faci niciun fel de act, de niciun fel, unui om care nu dorește. Este total împotriva oricărei legislații din lume. Se poate doar dacă este vorba despre o boală psihică agresivă. Consider că această idee arată neîncredere în oameni. Fiecare poate să-și ia temperatura acasă. Este o jignire să te oblige să-ți ia temperatura”, a afirmat dr Monica Pop, citată de Antena 3.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Pericolul purtării măștilor împotriva COVID-19 pentru un timp îndelungat

Medicul oftalmolog a precizat că o astfel de măsură controversată nu a fost luată nici măcar pe perioada stării de urgență.

„Trebuia foarte bine gândit, nu trebuia să fie jignită populația, nu mi se pare normal. Luarea temperaturii este o investigație medicală, nu poate fi făcută fără asentimentul omului”, a subliniat ea.

Citește și: În ce condiții ar putea reveni România în starea de urgență

Mai mult, Monica Pop a explicat că valoarea de 37.3 grade Celsius propusă de autorități poate fi atinsă în perioade fiziologice normale, mai ales vara. De asemenea, ea a explicat că „fetele în perioada menstruală și femeile la ovulație” pot atinge această temperatură, fără a avea coronavirus.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter