O femeie de 105 ani s-a vindecat de COVID-19 în cinci zile

De Unica.ro, pe
O femeie în vârstă de 105 ani din Turcia a fost depistată cu COVID-19 și internată. La cinci zile de la începerea tratamentului, aceasta s-a recuperat. 

O femeie de 105 ani din Turcia a fost internată în spital după ce testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv. Deși suferea de mai multe boli cronice, bătrâna a reușit să învingă virusul SARS-CoV-2 după numai cinci zile.

Citește și: Secretul femeii de 113 ani care s-a vindecat de coronavirus

Huriye Baskapan se afla în Instanbul, la nepoții săi, când a început să aibă simptome. Simțea o stare de slăbiciune și îi dispăruse pofta de mâncare. A făcut testul COVID-19, care a ieșit pozitiv. Pentru că femeia suferea de boli cronice la ficat și rinichi, medicii au decis să o interneze și să îi dea o „medicație agresivă timp de două zile”, potrivit Libertatea.ro.

„Boala mea a trecut repede. Nici n-am înțeles ce s-a întâmplat. Mi s-a spus doar că sunt infectată cu acest virus”, a declarat Huriye Baskapan.

După cinci zile, femeia s-a recuperat şi a fost externată alături de familia sa.

Citește gratuit ediția de decembrie a revistei Unica. O găsești AICI.

„COVID-19 ar putea fi mortal pentru persoanele în vârstă și pentru pacienții cu boli cronice. Având în vedere că are 105 ani și are mai multe afecțiuni cronice, a depășit destul de bine boala”, a declarat medicul Emre Özge, care a îngrijit-o pe bătrână la spitalul din Sile.

Sursă foto: Libertatea

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter