Pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, desfășurat în condiții speciale

De Oana Savin, pe
Anul acesta, pelerinajul la Mănăstirea Nicula se desfășoară în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Zeci de mii de pelerini sunt așteptați zilele acestea la Mănăstirea Nicula, care poartă hreamul Adormirii Maicii Domnului. Însă nimic nu va fi la fel ca în anii trecuți.

Procesiunea religioasă se va ține fără pelerini, iar credincioșii se vor închina de la o distanță de un metru și jumătate de icoana făcătoare de minuni, purtând mască de protecție. De asemenea sunt interzise tarabele cu icoane și mătănii, precum și corturile.

Citește GRATUIT numărul de august al Revistei Unica, în format digital!

Oamenii vor fi supravegheați cu drone, iar zona va fi înconjurată de polițiști și jandarmi.

Conform unei informări de presă a Arhiepiscopiei Clujului, aceste măsuri vizează ”protejearea sănătății pelerinilor și pentrru buna desfășurare a acestui moment important pentru spiritualitatea transilvăneană”.

„Din motive de siguranță sanitară, în acest an nu va mai fi organizat tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal” din cedntrul municipiului Gherla spre Mănăstirea Nicula.

Citește și: Spania, exclusă de pe lista țărilor galbene. Care sunt statele cu risc epidemiologic ridicat

„S-a rânduit ca hramul din acest an să nu ţină doar două zile, în 14 şi 15 august, ci două săptămâni, începând de la 1 august până chiar după hram, în 16 august. Aşadar i-am îndemnat pe credincioşii noştri să vină rând pe rând la mănăstirea noastră, să ajungă la icoana făcătoare de minuni, să se spovedească, să se împărtăşească şi să plece”, a afirmat Dumitru Cobzaru, arhimandrit Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, citat de Stirile Pro TV.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter