Primul caz de deces din rândul celor cu COVID-19 externați la cerere

De Unica.ro, pe

Un bărbat din Galaţi care a decis de bunăvoie să fie externat, deşi a fost diagnosticat cu COVID-19 a decedat acasă.

Bărbatul de 45 de ani a mers la Spitalul de Urgență din Galați acum trei zile pentru că se simțea foarte rău: tușea, avea stări de amețeală și se simțea foarte obosit. Medicii au bănuit că este infectat cu noul coronavirus și au decis testarea lui imediată. Cu toate că medicii i-au recomandat să aștepte rezultatul testării în spital, el a preferat să plece acasă. Bărbatul era obez și nu știa că are și alte boli. A doua zi, testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv. Marți seară, starea lui de sănătate s-a degradat galopant și abia mai putea să respire când a sunat la 112. Echipajul SMURD care a fost trimis la el acasă l-a găsit mort.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre cei cu COVID-19 externați la cerere: „Un bărbat este acum aproape comatos. Altul a făcut stop cardiac”

„Era într-o insuficientă respiratorie foarte gravă. Echipajul mobil s-a deplasat, l-a găsit în stop cardio-respirator, nu a răspuns la manevrele de resuscitare și a fost declarat decedat”, a spus Angel Trifan, medic coordonator SMURD Galați, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit autorităților, acesta este primul caz de deces din rândul celor cu COVID-19 care refuză internarea.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Cazurile de pacienți care refuză internarea s-au înmulțit în ultimele zile. 727 de români au plecat deja din spitale deși erau confirmați cu coronavirus.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter