Revista Avantaje a desemnat câştigătoarele celei de-a cinsprezecea ediţii a premiilor Femeia Anului.

De Unica.ro, pe

Gala premiilor Femeia Anului 2012, organizată de revista Avantaje în parteneriat cu Avon Cosmetics Romania şi JW Marriott, a desemnat câştigătoarele celei de-a cinsprezecea ediţii.
În acest an s-au acordat 12 premii de excelenţă, la 10 categorii. Revista Avantaje a acordat titlul Femeia Anului 2012 pentru următoarele categorii: Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului, Promovarea şi Apărarea Drepturilor Femeii, Ambasador al Artei Româneşti peste Hotare, Implicare şi Responsabilitate Socială, Promovarea şi Apărarea Valorilor Familiei, Promovarea şi Apărarea Valorilor Categoriilor Defavorizate, Iniţiativă în Sprijinul Semenilor şi Proiecte de Advocacy şi Prevenirea Violenţei asupra Femeilor.

Cele 12 premii de excelenţă ale acestei ediţii sunt:

Implicare şi Responsabilitate Socială – Daniela Nane, cunoscută actriță de teatru și film care a ales să își valorifice notorietatea și bunul renume implicându-se în susținerea a numeroase cauze sociale dedicate copiilor defavorizați, cea mai cunoscută fiind „Vreau în clasa a noua”, un program derulat de organizația umanitară „World Vision România”.
Trofeu înmânat de Amalia Enache, jurnalist Știrile PRO TV, laureată la ediția anterioară.

Ambasador al Artei Româneşti peste Hotare – actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, pentru profesionalismul şi prestaţia de excepţie din filmul „După dealuri”, premiat la Festivalul de la Cannes.
Trofeu înmânat de actorul Bogdan Dumitrache, protagonistul filmului “Poziția copilului”, recent laureat la Berlinală cu Ursul de Aur.

Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului – Monica Gheorghiu, preşedinta Centrului Gifted Education, pentru programele de identificare și susținere a copiilor supradotaţi.
Trofeul a fost înmânat de Gabriela Alexandrescu, președintele Organizației “Salvați Copiii” România.

Promovarea şi Apărarea Drepturilor Femeii – Beatrice Cioba, realizator de emisiuni de sănătate la TVR, fondatoarea și președinta Asociaţiei Familiilor Monoparentale, pentru inspiraţia şi dedicaţia cu care se implică în susţinerea mamelor singure din România.
Trofeul a fost înmânat de Daniela Palade Teodorescu, redactor şef Avantaje.

Promovarea şi Apărarea Valorilor Familiei – Elena Miclea, Asociația SOS Infertilitatea pentru campania de advocacy în favoarea cuplurilor afectate de infertilitate, și în domeniul reproducerii umane asistate medical si în cel al adopției.
Trofeu înmânat de Wargha Enayati, directorul general și fondatorul Rețelei private de sănătate REGINA MARIA
Categoria Excelență în Jurnalismul Social – Carmen Avram, realizatoarea şi coordonatoarea echipei emisiunii „În premieră cu …. Carmen Avram”! Trofeu înmânat de Mona Nicolici, CSR communication manager la compania Petrom.

Promovarea si Apărarea Drepturilor Categoriilor Defavorizate – Măriuca Ivan, președinta Fundației Crucea Alb Galbenă, pentru programele de asistență medicală la domiciliu acordate bătrânilor suferinzi și singuri.
Trofeu înmânat de Anca Harasim, director AMCham – Camera de Comerț Americană.

Iniţiativă în Sprijinul Semenilor – la această categoria au dost acordate 3 premii:

Cristina David, medic primar oftalmolog în Suceava, pentru campania de screening gratuit destinată copiilor preşcolari, în vederea depistării precoce şi a tratării unor afecţiuni oftalmologice.
Trofeul a fost acordat de dr. Raed Arafat.

Camelia Proca, directoarea organizatiei A.L.E.G., (Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen) din Sibiu, pentru prevenirea şi combaterea violenţei de gen, ce include violenţa familială, dar şi alte forme de violenţă bazate pe discriminarea de gen, cum ar fi hărţuirea sexuală, violul sau traficul de persoane.
Trofeu acordat de exploratoarea Uca Marinescu, apreciată pentru temerarele sale expediții în cele mai îndepărtate și inaccesibile colțuri de lume, cea care la 70 de ani s-a încumetat să facă înconjurul Pământului
Filomela Salahoru, de la Centrul Școlar “Beethoven”, din Craiova, pentru deficienți de auz, coregrafa trupei de dans No Limit, compusă din tineri surdo-muți care cucerește publicul de peste tot din lume cu dansul lor ce sfidează legile biologiei. Trofeu acordat de Laura Hutter, membră în trupa „No Limits”, absolventă cu 10 a Facultății de Psihologie Sociologie și pe lângă profesia de psiholog, este și pictoriță și actriță.

Categoria Știință – Simona Timar Bișboacă, din Oradea, inginer în Tehnologia şi Prelucrarea Produselor Alimentare, doctorand şi inventator industria aditivilor alimentari naturali, fără nici un pericol de toxicitate.
Trofeu înmânat de Florentina Opriș, realizatoarea emisiunii „Sport, dietă și-o vedeta”, de la Prima TV

Proiecte de advocacy şi prevenirea violenţei asupra femeilor – Oana Băluţă, presedinta Centrului FILIA, pentru cele mai multe voturi îm competiția Campania Respectului, susținută de Avantaje și Avon pe Facebook (www.facebook.com/CampaniaRespectului ).
Trofeu acordat de Raluca Kisescu, Senior Manager Commercial Marketing Avon România şi Moldova.

Diploma de excelență pentru întreaga activitate în domeniul responsabilității sociale – Andreea Marin

Gala Premiilor Femeia Anului a fost prezentată pro-bono de Irina Păcurariu, TVR.

Momentul artistic a fost susţinut pro-bono de actorii Dana Cavaleru și Richard Bovnoczki, membri ai Companiei „Passepartout Dan Puric” și protagoniștii spectacolului independent „Contraste”, un spectacol de pantomimă laureat la multe festivaluri internaționale

Evenimentul a fost transmis live pe internet pe site-ul revistei www.avantaje.ro si pe siteul www.avonconnects.ro. Şi la această ediţie, gazda evenimentului a fost JW Marriott Grand Hotel, partenerul tradiţional al acestui eveniment.

Lansată în octombrie 1995, Avantaje a devenit un succes imediat, impunînd un nou stil în presa adresată publicului feminin.
Sub sloganul „Avantaje prețuiește femei ca tine” revista are la bază conceptul de „femei obișnuite cu povești neobișnuite” și este ghidul practic şi complet al femeii moderne, dedicată familiei, carierei şi implicată în viaţa comunităţii.

Evenimentul de anul acesta a fost centrat pe conceptul de respect pentru femei – respect pentru valorile feminităţii şi pentru tot ceea ce femeia aduce umanităţii. Avantaje sprijină Campania Respectului pentru Femei, demarată de Avon împotriva violenţei domestice din România. www.campaniarespectului.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter