În România, un copil din 10 este dependent de internet

De Oana Savin, pe
Un studiu realizat recent a relevat faptul că aproximativ 12% dintre minori sunt dependenți de internet, în timp ce o treime dintre părinți sunt îngrijorați de timpul petrecut de copii în spațiul online.

Una din marile griji ale părinților este că cei mici nu se pot distanța de mediul online. De asemenea, ei se tem că aceștia pot comunicat cu persoane necunoscute sau să vadă conținut nepotrivit.

Citește și: Două milioane de români își caută jumătatea pe internet. ”Am vorbit cu 3, 4, 5”

„Având în vedere că este jumătate (51%) dintre părinţi simt că ameninţările online pentru copiii lor cresc, timpul petrecut pe Internet este un factor important pentru siguranţa copiilor. Aceste motive de îngrijorare i-au determinat pe 33% dintre părinţi să impună restricţii legate de timpul petrecut în mediul virtual”, arată studiul citat de Mediafax.

Totuși, potrivit raportului, limitarea timpului petrecut în mediul online nu îi ferește pe cei mici de pericole.

Citește și: Top 5 date pe care nu trebuie să le dezvălui pe Internet

„O opţiune alternativă pentru părinţi ar putea să fie aceea să-i sprijine pe copiii lor în alte moduri, prin educaţie. Peste o treime (37%) dintre părinţi vorbesc cu regularitate cu copiii lor pentru a-i învăţa despre pericolele online, iar 31% încearcă să îi supravegheze atunci când sunt online, eventual creând oportunităţi pentru a sublinia orice ameninţare ar putea apărea şi a suplimenta efortul de educare”, menţionează raportul.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter