Sărbători de iarnă în pandemie: târguri de Crăciun drive-through și reuniuni digitale

De Unica.ro, pe
În contextul de pandemiei de COVID-19, sărbătorile de iarnă din 2020 vor fi foarte diferite de cele tradiționale. Târgurile de Crăciun s-ar putea transforma în piețe drive-through, iar reuniunile cu familia ar putea avea loc doar în mediul digital. 

Sărbătorile de iarnă 2020 se apropie, iar autoritățile din marile orașe ale Europei încearcă să găsească soluții pentru a păstra totuși spiritul Crăciunului în ciuda pandemiei de COVID-19. Târgurile de Crăciun de tip drive-through, întâlnirile pe platformele online și Moși Crăciun cu mască pe față vor înlocui anul acesta tradițiile specifice celor mai așteptate sărbători din an.

Citește și: Minivacanța de 1 Decembrie 2020. Câte zile libere vom avea

Sărbători de iarnă în pandemie

Dacă în București și Sibiu, târgurile de Crăciun de anul acesta au fost anulate, într-un oraș din Bavaria, Germania, porțile tradiționalei piețe de sărbători s-a deschis și în pandemie. Organizatorii au găsit o metodă inedită, adaptată restricțiilor impuse de autorități. Astfel că în Landshut, metoda “drive-through” le va permite oamenilor să viziteze târgul de Crăciun și să-și cumpere produsele dorite fără să se dea jos din mașină.

În Scoția, reuniunile de familie cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor avea loc în mediul online. Oamenii au respectat sfaturile experților în Sănătate și au anulat vizitele la rude. În schimb, mulți s-au gândit să organizeze întâlniri pe platformele digitale.

Citește și: Raed Arafat, despre măsurile care-i așteaptă pe români de Crăciun și Revelion

“Îmi imaginez deja că iPad și FaceTime vor fi folosite în ziua de Crăciun”, a spus o tânără din Edinburgh, care locuiește departe de familia sa.

“Am trimis un mesaj familiei, spunând că nu voi ține reuniunea de familie acasă, dar voi găzdui un Crăciun pe Zoom. Iar răspunsul a fost unul pozitiv”, a spus o altă persoană, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter