Singurul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity a semnat inițiativa „Fără penali”

De Oana Savin, pe
Unicul supraviețuitor al trupei „Goodbye to Gravity” în urma incendiului din Colectiv, Andrei Găluț, a semnat inițiativa de modificare a Consțituției „Fără penali în funcții publice”.

Andrei, care se află la recuperare într-o clinică din Germania, a trimis scrisoarea prin părinții lui, care de asemenea au semnat această inițiativă.

În ruma incendiului din 2015, solistul trupei „Goodbye to Gravity” a suferit arsuri pe 45% din suprafața corpului (pe mâini, față și umăr, arsuri ale căilor respiratorii) și o puternică intoxicație cu fum.

Solistul și unicul supraviețuitor al trupei Goodbye to Gravity, grav rănit în incendiul din clubul Colectiv, a dorit să transmită susținerea sa pentru o societate curată, în care politicienii certați cu legea nu au ce să caute. La mai bine de doi ani și jumătate de la tragedia care a expus dimensiunea corupției și efectele sale criminale, artistul arădean s-a alăturat sutelor de mii de semnatari ai campaniei, din clinica din Germania unde urmează procesul de recuperare”, a anunțat USR Arad, care a inițiat campania #FărăPenali.

Citește și: Alain Delon, grav bolnav. Durerile lui sunt insuportabile

Semnătura sa are o valoare simbolică deosebită, Andrei reprezentând una dintre victimele cele mai grav și mai direct afectate de fenomenul corupției. Semnând împotriva unor politicieni pentru care legea și normele sunt cel mult opționale, pentru care banii publici contează mai presus decât viețile și bunăstarea cetățenilor, solistul arădean le spune că ne-am săturat de ei, că dorim o societate guvernată de bun simț și de responsabilitate”, se mai arată în mesajul USR Arad.

Pe 30 octombrie 2015 un incendiu puternic a izbucnit în clubul Colectiv din Capitală, în timpul unui concert susținut de trupa rock Goodby to Gravity ce își lansa albumul „Mantras of War”.

În urma acestui incendiu 64 de persoane și-au pierdut viața, între care 27 în tragica naopte, iar 37 ulterior, în spitalele din București și din străinătate.

Citește și: Lidia Buble a leșinat în timpul concertului, iar Pepe a căzut sub scenă

Printre cei care au decedat se numără fotografi, olimpici și studenți străini. Solistul Andrei Găluț este singurul membru al trupei care a supraviețuit.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter