Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Ce alte restricții a mai anunțat Raed Arafat pentru perioada sărbătorilor de iarnă

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 decembrie 2020, 15:53

În România, starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie. Anunțul a fost făcut joi seara de secretarul de stat Raed Arafat, în urma şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Așadar, sărbătorile de iarnă vor fi petrecute de români cu restricțiile care au fost și până acum, dintre care, cea mai importantă în acest context fiind circulația după ora 23:00 doar cu motiv întemeiat.

Citește gratuit ediția de decembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Pe lângă restricțiile actuale, Arafat a mai anunțat o nouă măsură legate de schiat. Stațiunile de schi vor fi deschise, inclusiv telecabina dar cu număr redus de persoane, iar rezervările pentru vacanțe vor fipermise doar cu respectarea regulilor din starea de alertă.

„În vederea limitării răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea și desfășurarea activității operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi, se realizează în condițiile stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri”, a explicat Arafat, potrivit digi24.ro.

Arafat recomandă românilor să rămână precauți cu privire la interacțiunea cu familia și prietenii în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Nu vom scăpa de COVID-19, cum nu am scăpat de rujeolă. Dar vom căpăta o rezistență prin vaccinare”

„E foarte important fiecare persoană ce va face în familie. Încă nu suntem pe descreștere consistentă. De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care va întâlniți”, a adăugat șeful DPU

Raed Arafat a mai spus că de Crăciun este bine ca oamenii să evite colindatul, iar de Revelion nu vor fi organizate petreceri sau festivități în stradă în noaptea dintre ani: „Nu vor fi festivități. Putem să punem multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care vor intra în contact cu mai multe persoane se pun pe ei în pericol, recomandarea este să se evite aceste acțiuni (n.r. – ieșirea în stradă la miezul nopții).”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter