Studenții la Medicină vor putea lucra în spitalele suport COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 11:17
Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că va fi adoptată o Ordonanţă de Urgenţă prin care studenții la Medicină vor putea ajuta în tratarea bolnavilor de COVID-19. 

Guvernul se pregătește să adopte o Ordonanță de Urgență prin care studenții la Medicină vor putea lucra în spitalele suport COVID-19, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Proiectul de act normativ are toate avizele obţinute, inclusiv de la „CES şi de la Consiliul Legislativ”.

Citește și: Bill Gates răspunde acuzațiilor conform cărora el ar fi creat pandemia de COVID-19

„Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi (n.r 19 noiembrie 2020). Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele, deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. (…)

Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm”, a afirmat Raed Arafat în şedinţa de Guvern, potrivit Digi24.

Citește și: Studii finale: Eficacitatea vaccinului anti-COVID-19, produs de Pfizer și BioNTech, este de 95%

Premierul Ludovic Orban și-a arătat susținerea pentru acest proiect.

„Chiar apreciez în mod deosebit această iniţiativă şi, într-un fel, studenţii pot să dea şi ei un exemplu pentru toţi. Oricine poate să facă ceva bun în această bătălie trebuie să intre alături de noi în această bătălie. (…)

Citește și: Imunitatea la COVID-19 ar putea dura mai mulți ani

Să gândiţi foarte bine comunicarea, interacţiunea, modul de implicare a lor, activităţile efective în care se pot implica, astfel încât să avem o implicare a lor cât mai serioasă şi în acelaşi timp să simtă susţinerea şi aprecierea noastră pentru efortul pe care îl fac”.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter