Telefoanele mobile ne-ar putea ajuta să depistăm dacă aveam COVID-19

De Unica.ro, pe
Cercetătorii de la Universitatea MIT din Statele Unite susțin că inteligența artificială ne-ar putea ajuta în lupta cu pandemia de COVID-19. Tot ce ar trebui să facem este să ne înregistrăm cu telefoanele mobile atunci când tușim.

Persoanele care bănuiesc că ar putea fi infectate cu noul coronavirus s-ar putea testa în curând cu ajutorul telefonului mobil, susțin cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), SUA. Rezultatele ar fi corecte chiar și în cazul celor asimptomatici, mai spus oamenii de știință.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Aceștia au descoperit că deși nu există simptome clare, care să-i alarmeze pe cei infectați, modul în care tușesc este diferit de al oamenilor sănătoși. Mii de voluntari s-au înregistrat în timp ce tușeau forțat, apoi au urcat materialele pe un site web de unde au fost preluate de cercetători.

Diferențe nu sunt descifrabile pentru urechea umană, însă sunetele au fost analizate cu ajutorul unui sistem AI (inteligență artificială). Acesta a identificat în procent de 98.5 % oamenii care erau infectați cu SARS-COV2 și pe toți cei asimptomatici, potrivit news.mit.edu.

Aplicația prin care poți vedea dacă ai COVID-19

Pe baza acestui studiu, echipa de cercetătorii lucrează la o aplicație ușor de utilizat, care să poată fi descărcată gratuit de toată lumea. Ar fi o metodă de screening neinvazivă pentru identificarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, dar care nu prezintă simptome, susțin oamenii de știință.

Citește și: Vești bune: încărcătura virală transmisă de COVID-19 a scăzut, conform unui studiu

Un utilizator ar putea să se conecteze zilnic, să tușească în timp ce înregistrează cu telefonul și să obțină instantaneu informații cu privire la starea lui. Prin urmare, răspândirea virusului care a creat pandemia ar fi mult limitată. 

Sursă foto: Shutterstock.com



 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter