Actorul Michel Robin a murit din cauza COVID-19

De Unica.ro, pe
Actorul francez Michel Robin s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2. Vestea tristă a fost dată de Teatrul de Comedie Franceză, al cărui membru era. 

Îndrăgitul actor Michel Robin, cunoscut din filmul „Amélie” a fost răspuns de COVID-19 la vârsta de 90 de ani. Colegii săi de la Teatrul de Comedie Franceză au mărturisit într-o postare publicată pe rețelele de socializare că își vor aminti mereu de „tandrețea și umorul său devastator”. Actorul ieșise la pensie de zece ani, însă s-a întors pe scena teatrului sezonul trecut pentru a participa la un proiect.

Citește și: Actorul Vladimir Găitan a murit. „A lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri”

Cine a fost Michel Robin

În cei peste 50 de ani de carieră, Michel Robin a jucat în numeroase piese de teatru, atât pe scena Teatrului Francez, al cărui societar era din 1996, cât și în alte spectacole. Printre acestea se numără „Les Trois Mousquetaires”, „George Dandin”, „Les Âmes mortes”, „Les Oiseaux” de Aristofan la Théâtre Renaud-Barrault, „Le Balcon” de Jean Genet la Odéon, „La Nuit des rois” de Shakespeare la Théâtre de Chaillot, „La Folle de Chaillot” de Jean Giraudoux la Nantes.

În 1990, a primit premiul Molière pentru cel mai bun rol secundar în „La Traversée de l’hiver” de Yasmina Reza, spectacol pus în scenă de Patrice Kerbrat.

Din 1966 până în 2018, actorul a jucat în 120 de filme. În 1979 a obținut „Marele premiu de interpretare al juriului” la Festivalul de la Locarno pentru „Les Petites Fugues” de Yves Yersin.

Citește și: Victor Rebengiuc, după moartea actriței Draga Olteanu Matei: „Ne vine rândul

Printre filmele în care a jucat se numără „Merci pour le chocolat”, realizat de Claude Chabrol, „Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain” şi „Un long dimanche de fiançailles” de Jean-Pierre Jeunet.

Sursă foto: Profimedia


Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter