Ajutor terapeutic de la distanță: 3 celebrități care au vorbit public despre problemele mintale cu care se confruntă

Bolile mintale pot afecta educația, profesia, sănătatea fizică, precum și relațiile oamenilor. Deși, în ultimii ani, a crescut numărul specialiștilor care pot acorda ajutor persoanelor care suferă de boli mintale, numărul celor care sunt dispuși să primească tratament este în continuare mic.

În ciuda prevalenței și impactului global pe care problemele mintale le au, în continuare cei care suferă de depresie, anxietate ori alte afecțiuni din același spectru se simt rușinați să recunoască public acest lucru.

Cercetările au arătat faptul că, de multe ori, prejudecățile despre bolile mintale îi împiedică pe oameni să ceară ajutor sau să vorbească despre problemele lor.

În ultimii ani, discuțiile despre tulburările psihice și dependența de medicamente s-au mutat din spațiul privat în sfera publică. Celebrități din întreaga lume au vorbit deschis despre problemele cu care se confruntă și soluțiile pe care le-au găsit pentru a combate stresul si anxietatea.

Îți prezentăm trei dintre persoanele publice care au vorbit despre depresie, anxietate și gânduri negative:

1. Katy Perry

Într-un interviu acordat DJ-ului de radio Zane Lowe în luna august a acestui an, cântăreața Katy Perry a recunoscut că a suferit de depresie și i-a fost greu să depășească momentele dificile prin care a trecut după împlinirea vârstei de 30 de ani. A fost o perioadă când nici muzica nu îi mai putea alina durerea. „M-am despărțit de iubitul meu. Așteptările nu au fost îndeplinite, iar lumea nu mai voia să audă de mine în acel moment“, a mărturisit cântăreața, care, pentru prima dată în viață, a fost nevoită să ia medicamente pentru a-și trata depresia clinică. Ea a subliniat că în acel moment s-a simțit rușinată. Următorul său album, „Smile“, i-a oferit satisfacția profesională și personală de care avea nevoie. „Ultimii doi ani și jumătate au fost o călătorie emoțională, spirituală și psihologică de a scoate otrava pietrificată din corpul meu și de a recabla căile mele neuronale“, a mai spus Katy Perry.

2. Selena Gomez

Selena Gomez a vorbit de mai multe ori despre sănătatea ei mintală și eforturile sale de a scăpa de depresie. Însă, în luna aprilie, cântăreața a mărturisit că suferă de tulburare bipolară. „Recent, am mers la unul dintre cele mai bune spitale de boli mintale din lume. Și, după ani de zile în care am trecut prin stări diferite, mi-am dat seama că sunt bipolară“, a declarat Selena Gomez în show-ul lui Miley Cyrus de pe Instagram, „Bright Minded“. Ea a mai spus că, odată ce știi mai multe despre lucrurile care te sperie, poți trece mai ușor peste obstacole.

3. Prințul Harry

În aprilie 2017, prințul Harry a declarat pentru publicația The Telegraph că și-a blocat toate emoțiile timp de două decenii, după moartea mamei sale, prințesa Diana. Abia la 28 de ani, când s-a simțit foarte aproape de o „cădere profundă“, având stări de anxietate în timpul angajamentelor regale, a cerut ajutor profesionist. Până atunci, a avut sentimente negative care i-au afectat atât relațiile, cât și cariera, iar faptul că era mereu în atenția publicului i-a agravat problemele. Prințul Harry i-a încurajat și pe alții să vorbească despre luptele pe care le-au avut de dus cu depresia și anxietatea. În 2016, a început, împreună cu fratele său, prințul William, și soția acestuia, Kate, campania „Heads Together“, pentru a opri stigma asupra problemelor mintale. „Odată ce începi să vorbești despre asta, îți dai seama că faci parte dintr-un grup mare“, a declarat prințul Harry.

Ziua mondială a sănătăţii mintale este marcată în fiecare an la data de 10 octombrie, pentru a crește gradul de conștientizare și educare a populației cu privire la problemele psihice.

Sursă foto: FiledIMAGE/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Howto.olx

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter