EXCLUSIV! Cum arată casa Andreei Marin – imaginile pe care nu le-a văzut nimeni

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 12 mai 2023, 15:33

Andreea Marin are o înclinație deosebită pentru design-ul interior, iar acest lucru este evident din felul în care arată casa ei.

Pe Andreea Marin am văzut-o, de-a lungul timpului, în multe ipostaze, de la prezentatoare TV la forță a naturii în tărâmul acțiunilor umanitare. Însă pe Andreea cea pasionată de design o descoperim abia acum – și ne-a cucerit!

Ne-a oferit un interviu exclusiv în revista Unica de august. Descoperă-l integral acolo. Revista Unica se găsește din 22 iulie la punctele stradale de difuzare a presei, în lanțurile Metro și în rețeaua Inmedio.

În ultimul timp ai fost foarte prinsă și cu renovarea propriei case. În acest sens, tu ai mai spus că ești pasionată de design, chiar dacă nu ai neapărat o diplomă. Cum a pornit pasiunea ta pentru această ramură?

Doi ani de renovare a două clădiri concomitent – o nebunie! Să nu faceți asta, în paralel cu munca voastră și cu grija pentru familie, eu asta vă sfătuiesc. E o loterie dacă ajungi sau nu până la capăt ori cedezi nervos pe drum și renunți, căci, în construcții și amenajări, trebuie să ai un mare noroc să găsești echipe bine organizate și cu pricepere adevărată.

În final, după vreun an de încercări, eu am avut șansa să găsesc oameni dedicați meseriei lor, care să pună umărul cu dăruire la împlinirea visului meu. Acesta are azi un nume: Creative Hub Voice & Visibility. Este noul meu loc de muncă și este o mare șansă – parcă Dumnezeu a vrut să se întâmple așa, în clădirea vecină casei în care locuiesc.

Așa că am hotărât să regândesc totul, în anumite aspecte ca pe un proiect comun, nu ca pe două zone separate. De pildă, spațiul exterior s-a dublat, a devenit Grădina cu Miresme, am botezat-o astfel, este un spațiu ca un colț de rai, spun oaspeții noștri, cu zone verzi și altele multicolore. Natura e o bucurie aici, iar totul e proiectat astfel încât să poată găzdui evenimente speciale, corporate sau private.

Luminile de noapte ca niște licurici veniți din cer sunt feerice, terasa învăluită de ciripitul păsărelelor și zgomotul greierilor e un vis. Așadar muncesc cu plăcere și mă simt, îndreptățit, ca acasă și când muncesc. E o răsplată după o viață de efort să-mi pot concentra și așeza munca aceasta creativă într-un spațiu dotat cu tot ce e necesar pentru a performa în domeniul nostru, care înseamnă imagine, sunet, culoare – e foarte important ce vezi în jurul tău.

Andreea, povestește-ne despre Creative Hub Voice & Visibility. Ce reprezintă el, pentru oamenii care aud prima dată de acesta?

Așa cum îi spune și numele, este un loc în care creația e pe primul loc. Împreună cu echipa și cu partenerii mei facem tot ce ține de imagine, PR, comunicare, organizăm cursuri practice sau de dezvoltare personală, transmisiuni live, filmări, fotografii profesionale, persoanele care sunt fotografiate sau filmate sunt aranjate de un make up artist, avem grijă și de hair-styling și de tot ce conturează imaginea unui om în fața camerei, avem propriul spațiu de beauty, de acolo se intră în studiourile noastre dotate cu tot ce e necesar, materialele se montează și se prelucrează apoi până la produsul media final. Realizăm concepte de campanii, evenimente speciale, cursuri, team buildinguri, lansări, expoziții etc.

Despre Creative Hub ai spus că este proiectul tău visat de o viață. Cum de ai ajuns să îl pui în practică acum, și nu mai devreme?

A fost o întâmplare, clădirea vecină a devenit liberă, nu eram pregătită pentru o investiție, am căutat soluții, am făcut împrumut la bancă și m-am aruncat în această aventură. Tatăl meu era inginer constructor foarte talentat în meseria sa, pasionat de arhitectură, iar eu moștenesc ceva de la el. Am o viziune aparte când vine vorba despre designul de interior, deși nu am făcut o școală, dar am amenajat deja mai multe clădiri și de fiecare dată eram întrebată cine s-a ocupat de designul inedit. Creative Hub Voice & Visibility e visul meu împlinit și din acest punct de vedere. Îmbină diverse stiluri, are accente vintage, dar și moderne, funcționalități care țin de secolul în care trăim, dar și unele care te duc în urmă în timp, adăugând o patină romantică acestui proiect. E… surprinzător aș spune! Asta văd, e chipul fiecărui om care ne calcă pragul. Și e foarte important pentru mine că am visat… în doi! Partenerul meu de viață a avut un mare aport, mi-a fost tot timpul sprijin, ne-am consultat la fiecare detaliu, am gândit totul împreună, cu dragoste.

În ce moduri ți-ai lăsat amprenta personală asupra renovărilor, ținând cont de pasiunea ta?

Am o atenție la detalii de invidiat, sunt insistentă în a găsi soluții chiar și când mi se spune că ele nu există, pentru că eu cred că… nu există nu se poate! Iubesc frumosul, armonia, curățenia, mireasma unui spațiu contează de asemenea pentru mine, lumina, bucuria de a mă simți ca acasă chiar și acolo unde lucrez și de a-i face și pe ceilalți să simtă la fel. Îmi place ideea de a călători în timp cu ajutorul obiectelor de design când amenajez un spațiu. Confortul, funcționalitatea. Dar mai cu seamă iubesc arta, frumosul făurit de mâinile omului.

Chiar dacă nu sunt specialist în domeniu, știu să apreciez și să mă bucur de talentul unui artist care a creat o pictură, o sculptură, un obiect de design. Și regăsești toate astea, în chip minunat, în Creative Hub Voice & Visibility.

Lumina este un element subapreciat al vieții noastre de zi cu zi – ea ne ajută să ne simțim mai relaxați, mai motivați sau mai obosiți, în funcție de cum este plasată într-o încăpere. În casa ta cum ai gestionat acest aspect?

Luminile joacă un rol esențial în toată clădirea. Spun asta pentru că sunt doua clădiri care au devenit un tot acum, luminile sunt minunate. Și în spațiul exterior, echipa Dienergy ne-a surprins cu un concept de iluminat unic în țară, de o acuratețe și o strălucire aparte.

Luminile sunt gândite ca o poveste – tehnic, Dienergy a făcut inovații pentru noi, suntem primii în țară care avem anumite soluții speciale de iluminat, iar fiecare spațiu poate fi schimbat total și parcă devine altul, doar aprinzând luminile diferit, combinând altfel sursele de lumină.

Îți poți închipui aceeași încăpere, de pildă, care arată altfel, în cinci ipostaze diferite? Și fotografiile voastre surprind o parte din feeria creată de conceptul de lumini aparte de care ne bucurăm aici, atât în spațiile interioare, cât și în grădină.

Care este locul din casa ta unde tu te simți mai relaxată ca oriunde? Dar locul care îți dă cea mai multă energie?

Dormitorul, firește, e oaza mea de liniște, și e la mansardă, un spațiu larg, cu bârne de lemn, cu cadă pictată manual de pictorița mea de suflet, Maria Parascan, cu budoarul meu mic și cochet pe care, ca femeie, l-am visat o viață, cu o saună pentru doi și un spațiu deschis ca o garderobă fără dulapuri, mobilierul fiind proiectat după dorința noastră din țevi și coturi sudate și lemn, cu lăzi de zestre pictate și baie cu chiuvetă din piatră… o mansardă-poveste, cu vederea spre câmpul pe care trec zilnic vaci și oi și câinii care păzesc turma, e idilică imaginea, iar în zare vezi o pădure. Așadar, după un efort de doi ani cu o pandemie de traversat, acest loc de suflet a devenit realitate, deci uităm ce a fost greu, căci… a meritat.

Foto – Eli Driu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter