Decizia Reginei Elisabeta în cazul „Megxit”

De Oana Savin, pe
Regina Elisabeta a II-a a anunțat ce a luat o decizie în urma întâlnirii cu Prințul Harry, Prințul Charles și Prințul William în cazul retragerii ducilor de Sussex din rolul de seniori ai Casei Regale britanice.

După o întâlnire la care Meghan Markle nu a participat, Regina Elisabeta a decis să își susțină nepotul, însă a stabilit și o perioadă de tranziție pentru a stabili noua situație a Prințului Harry și a soției sale.

Astăzi (n.r. luni) familia mea a avut discuții foarte constructive cu privire la viitorul nepotului meu și a familiei sale. Familia mea și cu mine susținem pe deplin dorința lui Harry și Meghan de a-și crea o nouă viața ca tânără familie. Deși am fi preferat ca ei să rămână să lucreze full-times ca membrii ai Familiei Regale, respectăm și înțelegem dorința lor de a trăi mai independent ca familie în timp ce vor rămâne o parte valoroasă a familiei mele”, a anunțat regina.

S-a stabilit că va exista o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada și Regatul Unit. Există probleme complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve și mai este de lucru, dar am cerut să se ajungă la o decizie finală zilele următoare”, se arată în comunicatul transmis de monarhul britanic.

Harry și Meghan au decis să se retragă din rolurile de seniori ai Familie Regale și să își câștige independența financiară. De asemenea, ei vor să locuiască o mare parte din timp în Canada, alături de fiul lor, Archie Harrison.

Potrivit The Mirror, inițial, la discuțiile cu regina trebuia să participe și Meghan Markle printr-o conferință telefonică, însă suverana nu a permis acest lucru, susținând că nu știe cine ar putea să audă conversația lor.

Înainte de întâlnirea cu cei trei prinți, ragina și Harry au avut o întâlnire privată, la cererea ducelui de Sussex.

Vezi în Galeria FOTO imagini cu cei mai importanți membri ai Familiei Regale britanice.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter