ESCU: „Sunt atipic, cu riscuri calculate”

De Libertatea pentru femei, pe

Cei mai mulţi oameni îl ştiu de la radio, însă televiziunea e cea care îi stârneşte acum interesul. Iar formatul noii lui emisiuni „Crezi că eşti normal?”, de la Kanal D, este unul care va ieşi din tipare.
Eşti nou în echipa Kanal D. Şi entuziast?
Da, sunt cel mai entuziasmat nou membru al acestei televiziuni, nu ştiu dacă şi dintre cei vechi, dar dintre cei noi, sigur!

În venirea ta a contat ascensiunea postului?
Categoric, da. E senzaţional să vii la o televiziune care creşte. Am mare încredere în ce va urma. În plus, fac echipă cu Tili Niculae, cu care am mai lucrat la matinal la PRO Fm, apoi am fost colegi şi la Antena 1. 

Sunteţi şi prieteni?
Ne înţelegem foarte bine, dar nu ieşim la grătar şi nu mergem în concedii împreună.

Emisiunea se va numi „Crezi că eşti normal?”. Tu ce-ai răspunde la această întrebare?

Depinde cum defineşti normalitatea, pentru că e relativă. De fapt, despre asta este vorba: nu încercăm să fim anormali, ciudaţi sau să şocăm, încercăm să ne dăm seama ce e normal la români. De exemplu: „E normal să răspunzi la te iubesc, când mănânci şi ai gura plină?”, „E normal să calci haine dezbrăcat?”.
Dacă un anumit obicei se dovedeşte în urma sondajului că este practicat de peste 50% dintre cei intervievaţi, automat lucrul acela poate deveni normal. Va fi o emisiune atât cu oameni obişnuiţi, cât şi cu vedete. Iar ca să răspund la întrebarea iniţială, nu, nu sunt foarte normal, dar în sensul bun.

Cum te-ai descrie?
Sunt o persoană atipică. Nu-mi plac lucrurile obişnuite. Cu cât sunt mai altfel, cu atât îmi plac mai mult. De exemplu, nu vreau să am perdele în casă, nu vreau să merg la munte la cabană ca să stau să fac grătar.
Îmi place să mă dau cu placa pe zăpadă, deşi nu ştiu dacă acesta poate fi considerat un sport extrem. În ce mă priveşte, riscurile sunt calculate în alegerile pe care le fac. Ah, uite, atipic este ritualul meu de culcare, care durează două ore şi jumătate. Presupune mai întâi relaxarea. Dacă nu citesc o oră, chiar o oră şi jumătate înainte, nu pot să dorm. Apoi beau un ceai, neapărat
Rooibos, iar restul de timp e petrecut în baie. Şi cam aşa ajung să mă culc pe la ora 2 noaptea şi apoi mă trezesc pe la 10 a.m. După 7 ani de matinal în care am avut deşteptarea numai la ora 5 dimineaţa… eh… cred că oi putea şi eu să mă trezesc mai târziu. (râde)

Care ar fi cel mai nonconformist lucru pe care l-ai făcut?
Nu m-am gândit la asta, dar am avut o emisiune la radio foarte aiurită, cu o serie de producţii care îmi aparţineau integral. De exemplu, alegeam tema: „Poţi să prăjeşti mici la lumânare?” Şi răspunsul e da, poţi. Sunt gustoşi şi avantajul e că nu miros. Am făcut un experiment în studioul de radio. Ai nevoie de câţiva mici şi de o cutie de tablă (ca aceea pentru biscuiţi) în care să pui carnea. Apoi aştepţi cam 25 de minute. Alt exemplu: „Poţi să patinezi pe săpun?”. Am pus săpun pe tălpile de la încălţări, am aruncat două găleţi de apă pe holul clădirii şi am patinat. Am făcut şi o emisiune despre lămâie. Timp de două ore am vorbit doar despre asta…
Am început cu descrierea. „Imaginează-ţi o lămâie rece, proaspăt scoasă de la frigider, suculentă, condensul picură de pe ea… pic, pic!”. A salivat toată lumea! Cred că tot ce-am făcut la radio a fost nonconformist şi după 15 ani o schimbare e bine-venită. Sufăr că nu mai fac radio, dar trebuie să recunosc că e interesant acest înlocuitor numit televiziune.

Îţi place mai mult să fii recunoscut şi după figură, nu numai după voce?
Da, e o nouă etapă. Mă emoţionează când cineva mă ştie de la radio. În televiziune presiunea e mai mare, mai ales când ieşi pe stradă şi primeşti privirea lungă, sprâncenele ridicate… „Te ştiu, dar de unde?!” E interesată prima reacţie a oamenilor. Şi mă bucură că tot timpul am primit încurajări.

Ai o viaţă profesională activă. La fel este şi cea personală?

Da, am o viaţă personală activă, dar nu văd destule filme pe cât mi-aş dori. Sunt pe locul întâi în rândul preferinţelor mele, apoi urmează cărţile. Acord o importanţă la fel de mare vieţii personale, precum profesiei. Îmi place ce fac şi fac cu pasiune, iar dar  dacă te concentrezi, faci repede şi bine.

Ce aşteptări ai de la acest an?
Sunt superstiţios şi încă sunt mort de spaimă, nu ştiu ce-o să se întâmple în 2013! Ştii că e anul Racului? Dar nu ştiu sigur, mi-a zis cineva, mi-a fost frică să verific, dar eu cred c-o să fie foarte bine. Sper să citesc interviul ăsta peste un an şi să văd c-am dat-o în baltă. (râde) Aşteptările mele sunt să se termine recesiunea, să iasă bine emisiunea asta şi vreau să călătoresc, să-mi fac poze cu 15 statui, din oraşe diferite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter