Necropsia pe inimă a scos la iveală noi detalii legate de moartea Cristinei Țopescu

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 15 ianuarie 2020, 16:22
Cristina Țopescu va fi incinerată joi la Crematoriul Uman Vitan Bârzești, iar în acest moment trupul neînsuflețit se află depus la capela Cimitirului Bellu pentru ca cei apropiați să-și poată lua rămas bun de la regretata prezentatoare de televiziune.

Inima Cristinei Țopescu a fost abia astăzi supusă necropsiei și analizelor suplimentare, iar rezultatele au fost prezentate în urmă cu puțin timp de către medicii legiști de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ilfov.

În urma necropsiei s-a observat că inima Cristinei Țopescu era mai grasă decât era normal, iar acest aspect ar fi putut conduce către un infarct, presupunere care rămâne, în continuare, considerată a fi cauza principală a decesului. În timpul disecției, intervenție care a durat peste două ore, medicii legiști au studiat organul macroscopic, din punct de vedere anatomic.

Examinarea a scos la iveală faptul că între mușchii cordului vedetei de televiziune se instalase un strat de grăsime care ar fi putut duce la anumite anomalii din punct de vedere al activității cardiace:  „Necropsia pe cord a evidențiat o inimă ceva mai grasă decât este normal să fie. Grăsimea depusă între mușchii inimii ar fi putut conduce la tulburări cardiace și chiar la producerea unui infarct miocardic. Au fost recoltate probe de laborator pentru examenul microscopic, care, sperăm, să ne dea mai multe răspunsuri în ceea ce privește cauza morții ei, despre care credem că a fost un infarct”, au explicat surse medicale pentru Libertatea.

În sala de autopsie s-au aflat și polițiști judiciariști de la IPJ Ilfov, care au filmat întreaga intervenție medico-legală, inclusiv, spun surse judiciare, momentul în care inima a fost reintrodus în corpul ziaristei.

Vezi imagini cu Cristina Țopescu în galeria foto de mai sus! 

Sursă foto: Fcaebook, Arhivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter