TIFF 2019. Nicolas Cage, recompensat pentru contribuția adusă Cinematografiei Mondiale. Ce a declarat pe scenă

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 03 iunie 2019, 11:46
Nicolas Cage a fost recompensat, sâmbătă seară, la TIFF, cu trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale.

Actorul american a declarat, la Cluj-Napoca, că va pune trofeul pe noptiera de lângă pat și inima i se va încălzi când se va gândi la prietenii din Transilvania.

Actorul Nicolas Cage a primit în cadrul TIFF Trofeul Transilvania pentru Contribuţia Adusă Cinematografiei Mondiale, a făcut o grămadă de filme şi a lucrat cu regizori celebri, fiind o personalitate unică în felul lui. A făcut filme cu regizori esenţiali din istoria cinematografului mondial, îi amintesc doar pe Francis Ford Copppola, fraţii Cohen, David Lynch, John Woo, Brian de Palma, Martin Scorsese. A abordat, probabil, cu o versatilitate unică, genuri diferite, a început cu comedii romantice în anii `80, a făcut filme de acţiune cu bugete importante, a făcut filme horror. Dar a ales să lucreze cu inteligenţă dar şi cu regizori care au avut bugete mai mici, a făcut filme independente”, a afirmat președintele TIFF, Tudor Giurgiu, cel care i-a și înmânat distincția lui Cage.

TIFF 2019. Nicolas Cage, recompensat pentru contribuția adusă Cinematografiei Mondiale. Ce a declarat pe scenă

Nicolas Cage la TIFF

Celebrul actor a mulțumit „prietenilor” din Transilvania pentru acest trofeu și a spus că este foarte fericit să se afle din nou în România, unde a filmat două filme: „The Dying of the Light” și „Ghost Rider – Spirit of Vengeance”.

Ambele experienţe au fost minunate, de aceea m-am întors ca să vă mulţumesc personal. Vă mulţumesc pentru onoarea pe care mi-o faceţi cu Trofeul Transilvania. Am crezut întotdeauna în spiritul locului şi cred că trebuie să mă las inspirat de acest spirit, iar aici în România am simţit un puternic şi bun spirit care m-a influenţat şi pe mine în munca mea. Fie că a fost vorba de efectul ţării dvs asupra imaginaţiei mele datorită cărţii <> al lui Bram Stoker, a istoriei lui Vlad Ţepeş, ori a experienţei prin care am înnoptat în Castelul lui Dracula şi a minunaţilor Munţi Carpaţi, toate m-au inspirat pe deplin astfel că aş dori să mai fac încă un film aici cu voi. Vă mulţumesc încă o dată pentru Trofeul Transilvania, îl voi pune pe noptiera de lângă patul meu iar când mă voi simţi singur la ora 3 dimineaţă, mă voi gândi la prietenii mei din Transilvania, la copiii nopţii, la lupi şi lilieci, la contele Dracula însuşi iar atunci inima mea se va încălzi”, a declarat Nicolas Cage, citat de Agerpres.

După ce a primit trofeul, Nicolas Cage a plecat, însă s-a întâlnit a doua zi la un masterclass cu cinefilii prezenți la TIFF.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter