Papa Francisc a sărutat picioarele conducătorilor Sudanului VIDEO

De Oana Savin, pe
Papa Francisc a încălcat protocolul papal și a îngenuncheat pentru a săruta picioarele conducătorilor Sudanului ce au venit în vizită la Vatican.

Un video făcut public de Vatican îl arată pe Suveranul Pontif în vârstă de 82 de ani, care respira greu și s-a aplecat să îi sărute picioarele Președintelui Salva Kiir Mayardit. Apoi, a trecut la vice-președinții desemnați Tiek Machar și Rebecca Nyandeng de Mabior.

Vouă trei, care ați semnat o înțelegere de pace, vă rog ca frate, rămâneți în pace”, le-a spus Papa Francisc.

Kiir și Machar au fost rivali în trecut, Kiir acuzându-l pe Machar, fostul său deputat, că a încercat o lovitură de stat în anul 2013. Au urmat anii de război civil, iar în 2018 aceștia au semnat o înțelegere de pace în Etiopia. Acum, încearcă să formeze o guvernare stabilă împreună.

Politicienii din Sudanul de Sud au stat la reședința Papei din Vatican pentru două zile de retragere spirituală.

Vatican News, media oficială a Sfântului Scaun, a numit gestul Papei „surprinzător și mișcător”, unul care „nu poate fi înțeles în afara climatului iertării reciproce ce a caracterizat cele două zile de retragere”.

Papa Francisc a făcut o vizită oficială în România, în perioada 31 mai – 2 iunie, sub sloganul, „să mergem împreună!”. Cu această ocazie, Suveranul Pontif a beatificat șapte preoți greco-catolici și a oficiat mai multe Liturghii, între care una la Catedrala Mântuirii Neamului din București, alături de Patriarhul Daniel.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter