Povestea rochiei de mireasă purtată de Alina Maria Binder la nunta cu fostul principe Nicolae

De Oana Savin, pe
Alina Maria Binder s-a măritat, duminică, 30 septembrie, cu fostul principe Nicolae, la Sinaia, în prima nuntă regală din România, din ultimii 70 de ani. Iar aceasta a ales să poarte o rochie de mireasă creată de un brand românesc.

Rochia, care a fost creată de brandul Parlor, a atras toate privirile oamenilor care au mers la Sinaia pentru a-i susține și felicita pe miri. Mii se oameni au fost cu ochii pe Alina, care a purtat o rochie spectaculoasă, cu inspirații occidentale, dar și tradiționale.

Cum a fost creată rochia de mireasă a Alinei Binder

Creatorii rochiei au găsit surse de inspirație și referințe istorice atât în ținutele tradiționale purtate în România rurală a anilor trecuți, cât și în ținutele de mireasă occidentale, purtate de regalități.

Potrivit creatoarei de modă, „Alina a dorit să poarte ceva de inspirație tradițională și pentru că era cel mai aproape de sufletul ei am ales ca pentru broderia rochiei să interpretăm elemente din portul tradițional al bunicii sale”.

Citește și: Nunțile regale de la Carol I la Principele Nicolae

Țesăturile alese sunt nobile, rochia fiind creată din 14 metri de mikado de mătase, voalul din patru metri din tul de mătase brodat manual cu flori de câmp, acestea fiind florile preferate ale soției lui Nicolae Medforth Millls.

Croiala i-a pus în valoare silueta, iar Alina Binder a arătat superb în rochia cu spatele gol.

Ca detalii, pe lângă broderie au fost folosiți nasturi îmbrăcați în mătase, manșete desfăcute și un pliseu, care este un detaliu subtil inspirat din ținutele de seară purtate de doamnele din perioada anilor 1800.

Princess Dress

Ne face placere sa dezvaluim povestea rochiei de mireasa creata de Parlor pentru Alina Binder, mireasa Principelui Nicolae.

Publicată de Parlor pe Duminică, 30 Septembrie 2018

Rochiile de mireasă ale regalităților din România

Regina Ana, soția regelui Mihai I, a purtat o rochie de mireasă demnă de o față regală. Deși regele Mihai nu se mai afla la conducerea țării, iar nunta lor nu a avut loc în România, regretata regină a arătat superb în rochia albă cu care a mers la altar.

 

View this post on Instagram

 

O iubire de-o viață #regelemihai #reginaana

A post shared by @ monarhia_romaneasca on

Citește și: Nunta regală de la Sinaia. Principele Nicolae s-a căsătorit cu Alina-Maria Binder

Regina Maria s-a măritat la vârsta de 17 ani cu regele Ferdinand I al României, pe data de 29 octombrie 1975, la Sigmaringen, în Germania.  În anul 1914, a devenit regină a României.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter