Prințul John, tragicul secret al familiei regale britanice. L-au ținut departe de ochii publicului din cauza unei boli necruțătoare

De Oana Savin, pe
Familia regală britanică a încercat întotdeauna să fie un model pentru poporul britanic, însă, ca în fiecare familie, au ascuns un secret. Mai exact, un prinț, care a fost ținut departe de ochii publicului și asta din cauză că acesta suferea de o boală necruțătoare.

Prințul John a fost cel mai mic copil din cei șase ai Regelui George al V-lea și ai Reginei Mary. Unchiul reginei Elisabeta a II-a suferea de epilepsie, boală care i-a cauzat și moartea, la vârsta de 13 ani.

În anul 2015 a fost descoperită o scrisoare semnată de Prințul Edward, la scurt timp după moartea fratelui său mai mic.

În această scrisoare, fostul rege al Marii Britanii spunea că l-a considerat pe John „mai mult un animal”. Acesta a adăugat că familia îl vizita pe micul print doar „odată sau de două ori pe an” și că moartea sa a fost „cea mai mare ușurare” pentru ei.

Citește și: În ce ipostază a fost surprinsă Regina Elisabeta a II-a la 94 de ani

John, care a fost și autist, și-a petrecut ultimii doi ani departe de frații lui, la Wood Farm de pe domeniul Sandringham.

Regina Mary a supervizat decorarea reședinței și s-a asigurat că dormitorul lui John avea o fereastră spre iubitele lui locomotive, notează Daily Mirror.

După ce l-a lăsat acolo în 1917, regina a scris: „Este foarte trist să vezi acest băiat puternic, cu mintea unui copil de șase ani și care face pe toată lumea nefericită”.

Prințul John a murit pe 18 ianuarie 1919, în urma unui crize severe de epilepsie.

Regele George al V-lea și Regina Mary a Marii Britanii au avut șase copii: David, care a devenit regele Edward, Albert, care a devenit regele George al VI-lea după abdicarea fratelui său mai mare, Prințul Henry, Prințesa Mary și Prințul John.

Vezi în Galeria FOTO cum arăta Prințul John.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter