„Regina a murit!” Știrea falsă care a îngrijorat întreaga lume

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 06 decembrie 2019, 14:32
„Regina a murit!” este mesajul care anunța decesul reginei Elisabeta a II-a ce a făcut înconjurul internetului și a îngrijorat întreaga lume, mai ales că acesta a provenit de la forțele navale regale britanice.

Oficiali ai Royal Navy și-au asumat responsabilitatea pentru apariția în mediul online a mesajului care anunța nu doar decesul monarhului britanic, ci și cauza morții acesteia.

Zvonul a început să circule duminică după ce pe Facebook a fost postat un screenshot de pe un grup de WhatsApp.

În corpul mesajului era o conversație între militari.

O persoană, numită Gibbo, a scris: „Regina a murit în această dimineață, infarct, se va anunța mâine dimineața la 09:30”.

De asemenea, în mesaj erau trecute mai multe instrucțiuni pentru militari.

„Regina a murit!” Știrea falsă care a îngrijorat întreaga lume

Dar camarazii sunt sceptici, astfel că un alt bărbat, Ricey, spune că a dat un mesaj unui „tip din gardă” pentru a confirma vestea.

După ce mesajul a ajuns viral, s-a aflat că de fapt era vorba de un exercițiu la o bază militară din Yeovilton. Personalul de la Royal Navy Air Station exersau pentru operațiunea London Bridge – numele de cod folosit pentru ziua în care Regina Elisabeta va înceta din viață.

O persoană a trimis acel mesaj, iar cei care l-au primit au crezut că este adevărat și l-au transmis mai departe colegilor.

Aceste exerciții se fac în mod regulat și nu au nicio însemnătate la momentul practicării lor. În timp ce exercițiul a fost făcut cum trebuie, regretăm orice neînțelegere”, a afirmat un purtător de cuvânt al Royal Navy, citat de The Mirror.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter