Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip marchează 73 de ani de căsătorie cu un nou potret oficial

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 20 noiembrie 2020, 11:25
Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip sărbătoresc pe 20 noiembrie 73 de ani de căsătorie. Pentru a marca momentul, Palatul Buckingham a publicat o imagine recentă în care apare cuplu regal. 

Cu ocazia aniversării a 73 de ani de la căsătoria reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu prințul Philip, Casa Regală Britanică a publicat o fotografie  în care cuplul regal privește o felicitare realizată de strănepoți, copiii prințului William: prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis. În imaginea făcută săptămâna aceasta la Castelul Windsor de Chris Jackson apar și alte felicitări şi scrisori primite cu ocazia aniversării.

Citește și: Regina Elisabeta deține șase recorduri mondiale

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip, poveste de iubire

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord, care are acum 94 de ani, şi principele Philip, Duce de Edinburg (99 de ani) s-au cunoscut la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent, în 1934. În iulie 1939 s-au întâlnit din nou, iar Elisabeta, viitoarea regină, care avea vârsta de 13 ani, s-ar fi îndrăgostit de Philip şi cei doi au început să-și scrie scrisori.

Philip i-a cerut mâna în vara anului 1946, dar pentru a se căsători au așteptat ca ea să împlinească vârsta de 21 de ani. Logodna a fost anunțată oficial pe 10 iulie 1947, iar ceremonia a avut loc pe 20 noiembrie 1947, la Westminster Abbey, iar transmisiunea înregistrată și difuzată de radio BBC a fost urmărită de 200 milioane de oameni din întreaga lume. Philip a renunțat la titlu de Prinț al Greciei și al Danemarcei și s-a convertit la anglicanism. A adoptat numele Mountbatten, din familia maternă, și a devenit supus britanic naturalizat.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a suferea de tulburări obsesiv-compulsive în copilărie: Alinia haine, farfurii și creioane pentru a se liniști

Cu o zi înainte de căsătorie, regele George al VI-lea i-a acordat titlul de Alteța Sa Regală, iar în dimineața nunții titlurile: Duce de Edinburgh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Ca soț al reginei, Philip și-a susținut soția în îndatoririle de suveran până în 2017, la vârsta de 96 de ani, când și-a anunțat retragerea din viața publică. Dragostea dintre ei a trecutul testul timpului, iar în 2017 au sărbătorit nunta de platină, o premieră în monarhia britanică.

Vezi în GALERIA FOTO imagini de colecție cu Regina Elisabeta a II-a și prințul Philip.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter