Regina Elisabeta a II-a suferea de tulburări obsesiv-compulsive în copilărie: „Alinia haine, farfurii și creioane pentru a se liniști”

De Unica.ro, pe

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Regina Elisabeta a II-a (94 de ani) ar fost afecatată de tulburări obsesiv-compulsive când era mică, obișnuind să-și alinieze creioanele în linii perfect drepte pentru a se simți în siguranță.

Cel puțin așa reiese dintr-o noua carte, “Guvernanta”, lansată de curând în UK, în care se fac dezvăluiri surprinzătoare despre Regina Marii Britanii.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a, 67 de ani de la încoronare. Imagini de colecție

Cartea scrisă de Wendy Holden, încadrată în categoria istorie și ficțiune biografică, spune povestea profesoarei Majestății Sale, Marion Crawford.

Potrivit dezvăluirilor din carte, Regina Elisabeta a II-a alinia creioanele și farfuriile în mod compulsiv când în copilărie.

Citeşte şi: Regina Elisabeta nu se mai întoarce la Palatul Buckingham

„Marion, care avea pregătire în psihologia copiilor, știa că are de-a face cu un caz de tulburăre obsesiv compulsivă”, spune Holden în lucrarea sa, conform Daily Mail.

Profesoara Crawford ar fi întrebat-o pe Elisabeta de ce face acele lucruri, iar aceasta i-ar fi răspuns că se simte în siguranță când aliniază creioanele. „În siguranță? În siguranță față de ce?” se întreba adesea Marion, dar nu a primit niciodată un răspuns deoarece mama Reginei evita subiectul. Marion Crowford a publicat aceste amintiri într-o carte intitulată “Micuța Prințesă”, în anul 1950. Potrivit profesoarei, viitoarea regină, pe care o numea ea Lilibet, era un copil foarte ordonat, aceasta păstrându-și toate cărțile și lucrurile într-o stare imaculată: „La un moment dat, am devenit un pic îngrijorată de acțiunile lui Lilibet, aceasta devenise prea metodică și ordonată. Sărea din pat de mai multe ori pe noapte pentru a-și alinia pantofii și a-și aranja hainele.”

Citește gratuit ediția de septembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Sursa foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!