Regina Elisabeta, mesaj în lupta împotriva Covid-19

De Oana Savin, pe
Regina Elisabeta (93 ani) le-a transmis un mesaj britaniclor în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Suverana britanică le-a spus cetățenilor din Regatul Unit că vor depăși aceste momente dacă rămân hotărâți în fața autoizolării.

Monarhul i-a îndemnat pe britanici să demonstreze că sunt la fel de puternici ca generațiile din trecut, evocând spiritul celui de Al Doilea Război Mondial.

Cu toate că ne-am confruntat și cu alte provocări, acesta este diferită. De această dată ne unim cu toate națiunile de pe glob într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși, iar acel succes va aprține fiecăruia dintre noi”, a transmis Regina Elisabeta în cel de-al cincilea mesaj televizat din domnia sa de 68 de ani.

Suverana britanică a spus că situația îi amintește de primul său mesaj difuzat, în anul 1940, când ea și regretata sa soră, Prințesa Margaret, au vorbit de la Windsor copiilor care fuseseră evacuați din casele lor pentru a scăpa de bombardamentele naziste.

Citește și: Principesa Margareta, mesaj pentru români în contextul epidemiei de coronavirus

De asemenea, Regina Elisabeta a afirmat că, în viitor, oamenii vor fi mândri că au trăit o astfel de provocare.

Cei care vin după noi vor spune că britanicii acestei generații au fost la fel de puternici ca oricare alta. Atributele autodisciplinei, ale tăriei de caracter binevoitoare și ale compasiunii caracterizează aceastî țară. Mândria de a fi cine suntem nu face parte din trecutul nostru, ci definește prezentul și viitorul nostru”, a mai spus ea, citată de The Mirror.

Ar trebui să ne asigurăm că, în timp ce putem avea mai mult de îndurat, zilele bune se vor întoarce. Vom fi din nou cu prietenii noștri, vom fi din nou cu familiile noastre, ne vom întâlni din nou”, a încheiar regina, care a invocat cuvintele celebrei piesei „We`ll Meet Again” de Vera Lynn, din timpul celui de Al Doilea Război Mondial ce a devenit un simbol al speranței pentru britanici.

În Marea Britania, din cauza Covid-19, peste 4.900 de personae și-au pierdut viețile.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter