Regina Elisabeta va renunța la îndatoririle sale, dar nu și la tron. Prințul Philip va primi un nou titlu

De Oana Savin, pe
Regina ar putea renunța la îndatoririle sale regale în favoarea Prințului Charles, dar nu și la tron, susține un expert regal. Mai mult, Prințul Philip va primi atunci un nou titlu.

Expertul regal Phil Dampier spune că monarhul britanic s-ar putea folosi de legislație pentru a-și delega îndatoririle celui care îi urmează la tron. Dar acesta insistă că Regina Elisabeta nu va renunța niciodată la tron, deși în ultima perioadă au apărut astfel de speculații.

Actul de Regență creat în anul 1937 permite monarhului să delege anumite atribuții dacă nu se mai simte capabil să își îndeplinească îndatoririle regale.

Sub acest scenariu, Prințul Charles îi va lua locul în timp ce Prințul Philip, în vârstă de 98 de ani, va deveni Gardianul Reginei.

Dar pentru ca acest lucru să treacă de Parlamentul britanic, Philip, împreună cu alte figuri politice importante, ar trebui să aducă dovezi care să susțină cerințele Reginei.

Potrivit lui Dampier, suverana briatnică, care a împlinit 93 de ani în luna aprilie, deja a decis să renunțe la câteva atribuții atunci când va împlini 95 de ani.

Nu cred că va abdica vreodată. Cred că a spus acest lucru foarte clar cu mai multe ocazii”, a declarat expertul citat de The Mirror.

Există discuții protrivit cărora, atunci când va împlini 95 de ani ar putea să renunțe la anumite obligații și să aducă în Actul de Regență. Va fi în continuare regina, dar Prințul Charles va prelua cele mai multe îndatoriri”, a explicat Dampier.

El deja începe să facă acest lucru, psrticipând la conferința Commonwealth și la deschiderea statului în Parlament”, a precizat Phil Dampier.

Soțul reginei Elisabeta, Prințul Philip, deja s-a retras din viața publică în anul 2017.

Actul de Regență a mai fost utilizat o singură dată. În 1810, Regele George al II-lea a devenit incapabil mental iar fiul său cel mare, George al IV-lea, a devenit Prinț Regent timp de 10 ani.

Secțiunea 6 a Actului permite monarhului să cedeze în fața moștenitorului său „în cazul incapacității sau a bolii”.

Din profund respect pentru instituția monahală, Majestatea Sa va vrea să se asigure că a făcut tot ce putea pentru țara sa și pentru oamenii săi înainte de a preda regența. Majestatea Sa este conștientă de vârsta sa și vrea să se asigure că atunci când va sosi vremea, tranziția Coroanei să fie una perfectă. Am înțeles că regina s-a gândit la acest lucru și cred că, dacă va mai fi în viață la 95 de ani, va lua serios în considerare să îi cedeze regența lui Charles”, a declarat și comentatorul regal Robert Jobson.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter