Scrisoarea care a dus la încheierea mariajului dintre Prințesa Diana și Prințul Charles

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 18 februarie 2020, 15:28
Prințesa Diana a primit o scrisoare care a dus la încheierea căsniciei sale cu Prințul Charles. Iar autoarea acelei scrisori a fost chiar Regina Elisabeta a II-a.

Cu câteva săptămâni înainte ca Lady Diana să ofere un interviu în care a vorbit despre căsnicia ei eșuată cu Charles, un mesager regal a apărut la ușa ei. Acesta aducea o scrisoare din partea Reginei, cu însemnul Casei de Windsor.

În interviul cu Martin Bashir difuzat în noiembrie 1995, Diana dezvăluia că în mariajul ei cu Charles întotdeauna au existat „trei persoane”, făcând referire la Camilla Parker.

Tot atunci, Diana a spus că monarhia are nevoie disperată de modernizare, acest lucru cauzând o mare rușine Familiei Regale.

Iar tonul scrisorii suveranei britanice în scrisoarea trimisă Prințesei de Wales era legat de interviul care a adus monarhia în mijlocul unei crize, întrucât publicul i-a ținut partea Dianei.

M-am consulat cu Arhiepiscopul de Canterbury și cu primul ministru și, desigur, cu Charles, și am decis că cel mai bine pentru voi este să divorțați”, afirmase regina Elisabeta în scrisoare.

Deși cuplul era separat de trei ani, ei încă nu divorțaseră.

Diana insistase că ea nu vrea să divorțeze și i-a spus lui Bashir de „marea ei tristețe” în legătură cu separarea de Charles că ea avea nevoie doar de „o lămurire asupra unei situații ce a stat la baza multor discuții”, notează The Mirror.

Dar scrisoarea suveranei a încheiat orice nelămurire, spunându-i Dianei cum ar trebui să stea lucrurile.

Când a sosit acea scrisoare, Prințesa a fost furioasă că trebuia să accepte un divorț pe care nu și-l dorea.

Scrisoarea reginei a pus capăt căsniciei „de poveste” a Prințului de Wales. Opt luni mai târziu, Diana și Charles au divorțat.

În urma divorțului, Prințesa Diana ar fi primit 17 milioane de lire sterline și încă 350.000 de lire sterline anual pentru administrarea biroului ei privat. De asemenea i s-a permis să își păstreze apartamentele din Palatul Kensington.

Charles și Diana au decis că aibă custodie comună asupra celor doi fii ai lor: William și Harry.

În timp ce Regina voia ca Lady Diana să își păstreze titlul regal, fiind conștientă de faptul că fiul ei va deveni rege într-o zi, Charles s-a împotrivit.

Pierderea titlului regal însemna că angajații și prietenii ei nu mai erau obligați să se plece în fața ei. Și mai umilitor a fost faptul că acum, ea trebuia să facă reverențe în fața fostului ei soț, a celor doi copii ai lor și a altor fețe regale.

Se pare că Prințesa de Wales a fost atât de afectată de pierderea titlului regal încât Prințul William, atunci în vârstă de 14 ani, i-a spus: ”Nu îți face griji, mami, ți-l voi reda când voi deveni rege”.

Potrivit fostului majordom Paul Burrell, această conversație a făcut-o pe Diana să plângă.

Dar la fix un an după divorțul de Charles, Diana a murit într-un accident de mașină, împreună cu iubitul ei, Dodi Fayed. Devastator este faptul că dacă Diana nu și-ar fi pierdut titlul regal, ea nu ar fi pierdut nici protecția regală, care ar fi făcut ca aceasta să nu se afle în mașina urmărită de paparazzi în  noaptea fatidică de 31 august 1997.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Prințesa Diana.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter