Simona Halep, mesaj pentru Bianca Andreescu: „România este mândră de tine”

De Oana Savin, pe
Simona Halep i-a transmis un mesaj emoționant jucătoarei de tenis Bianca Andreescu, după ce aceasta din urmă a reușit să câștige turneul de la US Open.

Andreescu, în vârstă de 19 ani, s-a impus în finala US Open în fața americancei Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-5.

Tânăra jucătoare, care reprezintă Canada, a primit felicitări din toate părțile, inclusiv de la Serena Williams și Simona Halep.

Felicitări Bianca Andreescu pentru performanța extraordinară și pentru primul tău turneu de Grand Slam câștigat. România este mândră de tine”, a scris Halep pe Twitter.


În urma acestei victorii, Bianca o va depăși, luni, pe Simona Halep în clasamentul WTA. Astfel, Andreescu va fi noul număr 5 WTA, în timp ce românca va coborî pe poziția a șasea.

Bianca Andreescu, mesaj după câștigarea US Open

Simona Halep, mesaj pentru Bianca Andreescu: „România este mândră de tine”

Bianca Andreescu

Tânăra tenismenă a fost extrem de fericită după ce s-a impus în fața lui Williams.

E greu de explicat, e greu de spus în cuvinte. Am muncit mult să ajung aici. Anul acesta a fost ca un vis pentru mine. Faptul că am ajuns să joc aici cu Serena, o legendă, este ceva unic. Am încercat să pășeșsc pe teren și să nu mă gândesc la adversară. Sunt mândră de cum am ajucat”, a spus Bianca la finalul partidei.

Cine este Bianca Andreescu

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut în Canada, pe 16 iunie 2000, părinții ei fiind români. Tenisul l-a început la Pitești, pe când avea doar 6 ani, însă și-a continuat antrenamentele în Canada.

La 13 ani a câștigat competiția Les Petite As, din Franța, competiție considerată un Campionat Mondial pentru jucătorii până în 14 ani. Apoi a reușit să cucerească de două ori titlul la Orange Bowl, cel mai important turneu pentru juniori din lume.

În anul 2017 a câștigat titlul de dublu la Australian Open, în competiția pentru junioare. În același timp a primit, din partea ITF, premiul „Fed Cup Heart”, pentru perfomanțele avute în Junior Fed Cup.

Când a ajuns în finala Indian Wells din acest an, Bianca Andreescu se afla pe poziția 80 WTA, însă câștigarea acestui turneu a adus-o la poziția 24 WTA. Tânăra a reușit să o învingă în finală pe Angelique Kerber (8 WTA), devenind a patra cea mai tânără jucătoare din istorie care s-a impus la turneul din California, după Hingis, Serena Williams și Monica Seleș.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter