VEDETE: Top actori de Oscar cu origini în România. N-o să-ţi vină să crezi despre cine e vorba

De Diana Zagrean, pe

Mulţi actori români au reuşit peste hotare şi au succes nebun în străinătate: Mădălina Ghenea, Monica Bârlădeanu, Alexandra Maria Lara, etc. Dar sigur nu ştiaţi că există câteva vedete uriaşe de la Hollywood care au strămoşi în România. Iată care sunt top actorii de Oscar care au rude prin România.

Natalie Portman

Deşi toată lumea a auzit de rădăcinile evreieşti ale actriţei din Star Wars şi Lebăda Neagră, puţini ştiu că are rude şi la…Rădăuţi.
Natalie Portman s-a născut la Ierusalim, în Israel şi are dublă cetăţenie: americană şi israeliană.
Strămoşii lui Natalie Portman din partea mamei erau imigranţi evrei din Austria şi Rusia (bunicii din partea mamei şi-au schimbat numele din Edelstein în Stevens când au ajuns în America).
Bunicii din partea tatălui erau evrei din Polonia şi România care s-au mutat în Israel. Părinţii bunicului lui Natalie Portman din partea tatălui au murit la Auscwitz, iar acesta a devenit profesor de economie în Israel.
Străbunica din partea tatălui a lui Natalie Portman s-a născut la Rădăuţi, în Moldova şi a avut o viaţă plină de aventuri ca spion pentru britanici în timpul Primului Război Mondial.
Citeşte şi VIDEO: Actriţe celebre care vorbesc mai multe limbi străine

Dustin Hoffman

Are 75 de ani, a câştigat 2 premii Oscar, 3 BAFTA şi 6 Globuri de Aur. Asta ştim deja despre actorul care ne-a cucert în filme ca Rain Man, Tootsie sau Kramer vs Kramer.
Ce nu ştiam până acum este că bunicii lui erau evrei din Iaşi şi Kiev. Ei au emigrat în Statele Unite pentru a-i oferi o viaţă mai bună fiului lor, Harry, tatăl lui Dustin Hoffman. Deşi actorul nu a vorbit des despre familia lui, el are şi acum rude îndepărtate în Moldova şi Ucraina.
Citeşte mai departe şi află ce alţi actori de Oscar, celebri la Hollywood se trag din România, pe pagina următoare!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter