Vladimir Drăghia şi Ştefan Lungu înoată pentru o cauză nobilă

De Unica.ro, pe

În 6 iulie, Vladimir Drăghia şi Ştefan Lungu, soţul Ancăi Rusu, participă pentru MaiMultVerde la Swimathon, o competiţie de înot care are drept scop strângerea de fonduri pentru diferite cauze din comunitatea locală.
Din cele 20 de cauze înscrise în competiţie, cauza MaiMultVerde este singura de mediu şi este susţinută de Echipa Verde din care fac parte: Vladimir Drăghia (actor, regizor, susţinător MaiMultVerde) – căpitanul echipei de înotători, Ştefan Lungu (membru în board-ul MaiMultVerde), Sergiu Machidon (antreprenor, susţinător MaiMultVerde) şi Alexandru Dina (voluntar MaiMultVerde).
Proiectul susţinut în competiţie de Echipa Verde este ”Barieră naturală de copaci la Ploieşti” şi este unul dintre proiectele cele mai importante ale Asociaţiei MaiMultVerde. Cei patru membri ai Echipei Verzi şi-au propus să înoate 70 de lungimi de bazin pentru a susţine proiectul MaiMultVerde.
Nu cred în altruism. Mă implic în astfel de acţiuni pentru că îmi provoacă plăcere. Pentru că îmi pare bine să fac bine! Pentru că am început să cred în karma şi pentru că întotdeauna din astfel de proiecte rezultă numai lucruri frumoase„, a declarat căpitanul Echipei Verzi, Vladimir Drăghia, despre implicarea în Swimathon.
Vladimir Drăghia este cunoscut publicului ca actor, scenarist, regizor și producător, dar, la Swimathon, MaiMultVerde se bazează pe experiența lui de înotător: a făcut 12 ani înot de performanță, este multiplu campion național și de două ori medaliat la campionatele europene. Vladimir este un susţinător activ al Asociaţiei MaiMultVerde, implicându-se, de-a laungul timpului, în mai multe proiecte.
De asemenea, Ştefan Lungu s-a arătat foarte încântat de posibilitatea de a susţine o cauză de mediu. „Am vibrat pozitiv la solicitarea MaiMultVerde din prima clipă. Iniţiativa e laudabilă şi necesară. Mă pregătesc intens pentru ziua cea mare şi, chiar dacă nu sunt un înotător profesionist, sunt dispus să mă transform într-unul pentru a strânge cât mai mulţi bani pentru a da o şansă Ploieştiului să aibă aer curat. Ne vedem la Swimathon în 6 iulie în număr cât mai mare şi până atunci mă puteţi susţine printr-o donaţie pentru cauza MaiMultVerde„, a spus el.
Proiectul ”Barieră naturală de copaci la Ploieşti” înseamnă 75.000 de puieţi de stejar, frasin şi platin plantaţi pe Şoseaua de Centură Est Ploieşti. Prin cele 15 hectare plantate aici, începând cu anul 2009, Asociaţia MaiMultVerde îşi propune să creeze o perdea de protecţie între oraş şi zona industrială. Astfel, odată cu atingerea maturităţii, cei 75.000 de copaci plantaţi vor contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului din oraş. În acelaşi timp, acest proiect este un exemplu de bune practici în realizarea acţiunilor de plantare de către un ONG cu ajutorul voluntarilor.
Prin înscrierea la Swimathon, Asociaţia MaiMultVerde speră să adune cel puţin 1.500 euro de la susţinătorii săi şi ai înotătorilor, fonduri necesare realizării ultimelor lucrări de completare şi întreţinere la parcela de la Ploieşti.
Înotătorii pot fi susţinuţi prin donarea unei sume fixe sau a unei sume pentru fiecare lungime de bazin înotată de membrii echipei. Suma este la latitudinea celui care donează, iar donaţia poate fi realizată online sau direct la faţa locului, printr-un angajament de plată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter