8 motive să renunți la machiaj fără regrete

De Unica.ro, pe
Produsele de machiaj sunt aliatele noastre în goana după perfecțiune, însă ajungem să mascăm nu doar imperfecțiunile tenului, ci și adevărată noastră personalitate. Se pare că make-up-ul ne influențează creierului mai mult decât credem, iar pentru sănătatea noastră mintală ar fi bine să renunțăm la el sau măcar să-l folosim doar la ocazii speciale. 

Pe lângă expunerea zilnică a tenului la toxinele și chimicalele din produsele de machiaj, reacțiile alergice și alte probleme la nivelul pielii, există și o latură psihologică pe care ar trebui să o luăm în seamă atunci când vorbim de make-up.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Chiar dacă datorită machiajului ne putem ascunde imperfecțiunile și putem obține un ten perfect, în încercarea de a ne corecta trăsăturile, uităm cum arătăm de fapt și ajungem să ne uităm străin la propriul nostru chip. În plus, uneori machiajul aplicat din abundență ne face să părem mai în vârstă decât suntem. Fără el, ne putem recăpăta naturalețea, iar ceea ce suntem va conta mai mult decât modul în care arătăm, chiar și în percepția celor din jurul nostru. Iar beneficiile nu se opresc aici, potrivit Brightside.

Citește și: Cum să realizezi singură un machiaj de seară deosebit!

În video-ul de mai sus îți prezentăm 8 motive să renunți la machiaj fără regrete.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter