Cum recunoști o relație de cuplu toxică încă de la început

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 07 ianuarie 2020, 16:32
Dacă abia l-ai cunoscut și simți că viața nu mai are sens fără el, dacă îi acorzi toată atenția și aștepți ca el să se comporte la fel, dacă starea ta depinde de interesul lui pentru tine, atunci ești predispusă la dependență emoțională. Iată care sunt semnele clare că te afli într-o relație de cuplu toxică și ce ai de făcut.

Cu toții ne dorim iubiri ca în filme și povești demne de romanele de dragoste, dar realitatea este de cele mai multe ori diferită. Dacă vrei să recunoști o relație de cuplu toxică încă de la primele semne, fii atentă la aceste indicii:

Crezi că ai întâlnit dragostea vieții tale

Ești foarte emotivă și după prima întâlnire ai început să îți faci planuri pentru o viață alături de el? Nu te avânta din prima. Ia-ți timp și privește obiectiv situația. Acesta este primul semn al unei relații de cuplu toxice.

Omiți orice nepotrivire

Ascultă mai mult decât vorbești pentru că îți poate da detalii esențiale despre modul lui de a fi. Dacă ceva nu îți place, nu băga sub preș informația, crezând că îl poți schimba mai târziu. De cele mai multe ori nu se întâmplă asta și vei avea de suferit.

Îți ignori prietenii

Este normal să vrei să petreci mai mult timp cu noul partener de cuplu, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți neglijezi prietenii. În plus, o părere obiectivă îți poate fi de ajutor. Pot observa lucruri care poate ție îți scapă. Nu uita că ei te cunosc cel mai bine. Dacă el nu dorește să-i cunoască, este un semnal de avertizare pentru tine.

El este centrul universului tău

Ai uitat de hobby-urile și nevoile tale? Nu renunța la activitățile pe care le făceai înainte. O persoană independentă și activă atrage mai mult decât una dependentă. Dacă tot ce faci se învârte în jurul lui ai putea să-l plictisești și să-și piardă interesul.

Ești foarte atentă la orice face

Ești geloasă, suspicioasă, atentă, pândești orice pas pe care-l face? Dacă te deranjează comportamentul lui, îndrăznește și spune-i, nu are de unde să știe ce gândești tu. Ești iubita lui, nu salvatorul. Dacă ești geloasă, încearcă să-ți dai seama dacă ai motive reale sau imaginația îți joacă feste. În cazul în care ai dreptate, nu-i găsi scuze și ieși din această relație de cuplu toxică.

Ai încredere totală în el

Încrederea în cuplu este esențială, dar există o limită. Dacă faci lucruri care nu-ți plac doar pentru că el îți cere, e semn rău. Nu adopta credințele lui dacă nu simți să faci asta. Nu trebuie să fii de acord cu el doar pentru că ți-e teamă că l-ai putea pierde.

Îi justifici comportamentul greșit

Dacă ai tendința de a ignora orice comportament nepotrivit, ești într-o relație de cuplu toxică. Dacă se poartă urât cu tine sau cu alții din jur ceva nu este în regulă. Nici dacă se poartă frumos cu tine, dar urât cu ceilalți nu ar trebui să fie un motiv pentru a-i găsi scuze. După ce trece perioada de îndrăgostire, tu poți fi ținta supărărilor lui.

Nu poți să-i refuzi nimic

Nu poți să spui nu? Indiferent de ce ți-ai dori nu poți să-l refuzi? Cel mai corect ar fi să-ți exprimi părerea, chiar dacă asta l-ar deranja sau crezi că nu ar înțelege motivele tale. Dacă tu nu ții cont de nevoile tale, nu va face nimeni asta.

Sursă foto: shutterstock.com, 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter